HEDEFİMİZ 3 YILDA 1 MİLYON GENÇ YAZILIMCI,SİBER GÜVENLİK UZMANI YETİŞTİRMEK


       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,bugünkü kabine toplantısı sonrasında gençlere yönelik bir açıklamada bulundu.Erdoğan 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirecek bir programı başlattığını dile getirdi.

Evde Kal Türkiye sloganı ile gönüllü karantina uyguladığımız şu günlerde özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Dünyada yıldızı her geçen gün parlayan yazılım sektörü sizi bekliyor. Hedefimiz 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmektir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,yazılımcılar yetiştirmek için program başlatıldığını ve bu şekilde hem yazılım ilgilenen gençlerin ülkemize kazandırılacağını hem de ülkenin yazılımda yeni bir konuma geleceğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsamında başlatılan proje ve eğitimler özellikle de BTK Akademi portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. BTK Akademi de şu ana kadar 13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim sitede hali hazırda hizmet vermektedir.


Yıl sonuna kadar eğitim sayısı 100 çıkacaktır.Cumhurbaşkanı,Gençlerimizi tek yapması gereken sisteme(BTK Akademi) girip öz geçmişlerini kayıt etmeleri gerekmektedir.Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri sistemdeki öz geçmişlere otomatik olarak işlenecektir.

Programı tamamlayanlar,Güvenliğinden,Veri Analistliği ne, Siber Güvenlikten,Yazılım Geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilebilme imkanı kazanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, böylece gençlerimiz Korona günlerini geleceklerine ışık tutacak bir fırsata çevirebilirler.Bu programında ülkemizdeki yazılım açığını kapatacağına inanıyorum diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar